‘WILDPLASSERS EN WILDPARKEERDERS’, DE OVERLAST VAN DE ACTION HOUDT AAN VOOR DE BUURT

Omwonenden van de Action klagen met recht over de parkeeroverlast, de gevaarlijke verkeerssituaties, de laad-en lostijden die niet gevolgd worden, vervuiling en wild plassen.
Hart voor BNM zal na de zomer weer vragen stellen aan wethouder van Meerten (VVD) over het naleven van de afspraken en handhaving door de gemeente.

Een kleine greep uit de klachten van afgelopen week:

“Bij deze informeer ik u dat mijn vrouw op vrijdagmiddag 14 juli om ca. 16.15 uur geconfronteerd werd met een wildplasser tegenover de appartementen op het Oranjepark te Bussum, aan de zijkant van de fa. Action. Dit betrof een blanke nederlands sprekende man van ca. 45 jaar oud. Dit was voor mijn vrouw een zeer onaangename confrontatie. Toen mijn vrouw haar telefoontoestel pakte snauwde hij haar toe : ‘ nu weet je wie ik ben’. Na het verrichten van zijn daad ging hij als klant bij de fa. Action naar binnen.
Met name voor vrouwen en kinderen zijn dit zeer onaangename en zelfs gevaarlijke situaties.
Zoals u weet heeft de fa. Action zeer veel klanten.
Zo lang het beleid van de fa. Action is dat er aan klanten geen toegang wordt gegeven om gebruik te mogen maken van hun toilet en zo lang er in de buurt van de fa. Action geen openbaar toilet is zal deze overlast aanhouden. Dit kan er zelfs toe leiden dat zeer opgefokte en betrapte wildplassers hun zelfbeheersing verliezen.
Dit is voor iedereen een zeer ongewenste situatie.
Onlangs heb ik bij u ook reeds een melding gemaakt van een wildplasser.
Hoeveel wildplassers zullen er op plaats zijn die niet betrapt worden?”

“Gistermiddag (12 juli 2017 – 16.00 uur) reed er weer eens een auto de “verboden in te rijden” weg (Oranjepark) met te grote snelheid in.
Reed tegen de autospiegel van mijn dochter. Reed over de rugzak van mijn kleinzoon: gelukkig in de rugzak geen attributen die kapot konden gaan.
– Ook het zwerfvuil van en rondom de Action is op sommige dagen schandalig.
– Veel overlast van klanten van de Action die hun auto’s toch maar even “tijdelijk” op het Oranjepark parkeren. Wel goedkope boodschappen – geen geld voor de parkeermeter. Wordt er nog wel gecontroleerd door de parkeerwachters in de omgeving van de Action?”