Uitzonderingen mogelijk voor inzameling oud papier door verenigingen?

Afgelopen zomer is door Hart voor BNM middels een amendement op de zienswijze op de begroting van het GAD, aan het college gevraagd om de GAD op te dragen het ophalen van oud papier bij de verenigingen te laten. Het bestuur van de regio heeft echter besloten dat de GAD zijn beleid mag doorzetten vanwege de benodigde bezuinigingen.

Per 1 januari 2022 is daarom de inzameling van oud papier in de gemeente Gooise Meren door de GAD weggehaald bij de verenigingen – voor velen een grote financiele strop. Nu lezen wij in het Weespernieuws dat de GAD voor de kerk in Weesp een uitzondering maakt. We hopen dat dit betekent dat er voor meerdere verenigingen een uitzondering gemaakt kan worden, en daarom hebben we hierover de volgende vragen ingediend bij het college:

Vraag 1 Zijn er door de GAD uitzonderingen gemaakt op het besluit om oud papier inzameling bij de verenigingen weg te halen? Zo ja, welke?

Vraag 2 Indien er uitzonderingen gemaakt zijn, op welke gronden zijn deze uitzonderingen gemaakt? Kunnen andere verenigingen ook een verzoek om uitzondering indienen, en zo nee, waarom niet?

Vraag 3 Indien er uitzonderingen gemaakt zijn, wat zijn de financiële consequenties van deze uitzondering? Om concreet te zijn, hoeveel levert het volgens de begroting 2022 op jaarbasis op dat de GAD de ophaalfrequentie en -methode wijzigt van 12 keer per jaar inzamelen door verenigingen, naar 13 keer per jaar door de GAD? En hoe wijzigt dit bedrag door de uitzondering voor Weesp?

Vraag 4

A .Indien er uitzonderingen gemaakt zijn, wat vindt het college ervan dat er voor sommige verenigingen kennelijk een uitzondering mogelijk is, maar voor de verenigingen in Gooise Meren vooralsnog niet, terwijl door velen de noodklok is geluid over de verregaande financiële consequenties van het besluit?

B .Is het college bereid in gesprek te gaan met de GAD om ook voor verenigingen in Gooise Meren om een uitzondering te vragen?

Previous Eindverantwoordelijkheid beleid GAD terug naar de gemeenteraad

Onze socials

Contact

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Nieuwsbrief

Ons nieuws in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor de HVBNM nieuwsbrief!

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

HART voor BNM © 2021-2022. All Rights Reserved