TOENAME OVERLAST VLIEGVERKEER IN GOOISE MEREN

De afgelopen maanden is de overlast door het vliegverkeer toegenomen boven Gooise Meren. Je kunt om de 5 minuten een vliegtuig horen overvliegen.

Daarnaast staan ons ook veel veranderingen te wachten: Lelystad gaat uitbreiden tot een volwaardig vliegveld om het overbelaste Schiphol te ontlasten. Er worden vakantievluchten naar Lelystad over geheveld en er is een mogelijkheid dat Hilversum het vrijetijdsvliegverkeer (sportvliegen) van Lelystad overneemt.

Wat gaat dit betekenen voor Gooise Meren?

Dat blijft nog onduidelijk.
Hart voor BNM heeft er in hun huis-aan-huis-krant afgelopen januari al aandacht aan besteed, zie foto voor artikel, en wil graag in het najaar een thema-avond over dit onderwerp beleggen.

Gelukkig zijn er inwoners zoals Herman Schoon en Karel Sterk die zijn sinds vorig jaar actief bezig om Gooise Meren meer invloed te geven in de Omgevingsraad Schiphol.

Want hoe zit het met de Omgevingsraad Schiphol?

De gemeente Gooise Meren is vertegenwoordigd in het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol. De gemeente maakt samen met Almere en Weesp deel uit van het cluster Gooi en Almere. Dat cluster wordt in het regioforum vertegenwoordigd door Herman Tuning, wethouder te Weesp.
Schoon en Sterk hebben onderzoek gedaan en uitgevonden dat de wethouder Tuning Gooi en Almere eigenlijk niet vertegenwoordigt. De afgelopen 4 vergaderingen was hij niet aanwezig en over de keren ervoor hebben zij geen informatie. Zij hebben de heer Tuning daarop aangesproken en geen antwoord gekregen op hun verzoeken tot uitleg. Schoon en Sterk roepen wethouder Boland (D66), als vervanger van Tuning op, om zijn plaats in te nemen in het Regioforum, zodat er in ieder geval weer vertegenwoordiging is.
Hart voor BNM ondersteunt deze oproep van harte.

Schoon en Sterk zijn ook de initiatoren van de klankbordgroep Schiphol/ A1. Zij willen deel uit maken van het bewonersoverleg Schiphol. Hiervoor hadden zij minimaal 100 sympatisanten nodig en die hebben zij, maar sluit je als betrokken bewoner vooral aan om goed op de hoogte te blijven. Je kunt je aanmelden via herman.schoon@hetnet.nl of karelsterk@hotmail.com.

Tevens kun je vliegverkeer overlast melden bij BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) via info@mailbas.nl of telefonisch 020 6015555.

http://gooisemeren.azurewebsites.net/lees/15224/klankbordgroep-schiphol-a1-gooise-meren-zoekt-sympathisanten-