Ik zag twee beren, in de Gooise Meren (O dat was een wonder)

Het was een wonder, boven wonder, dat die beren meren vonden. Heel veel Bussumse kinderen stonden erbij en keken er naar. Gooy de Beer heeft een bijzonder succesvol bezoek gebracht aan Bussum. Op een zonovergoten, maar weer hele rustige koopzondag, bracht Gooy de Beer leven in de brouwerij. Hij had lekkere snoepjes voor de kleintjes, zwaaide naar het winkelende publiek en ging graag op de foto met die Bussumse kinderen.

Ondertussen grepen de lokale partijen Hart voor Bussum, Hart voor Naarden en Hart voor Muiden (samen Lijst 10 vormend tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen) de gelegenheid aan om flyers en krantjes uit te delen aan de papa’s en mama’s die de kinderen begeleidden.

“Bussum is een heel leuk dorp”, zei Gooy de Beer. “Ik hoop dat als ik de komende weken ook naar Naarden, Muiden en Muiderberg ga de kinderen net zo lief voor mij zijn.” Hart voor Bussum laat bij monde van haar lijsttrekker, Marieke Munneke Smeets, weten dat zij de hulp van Gooy de Beer bijzonder waardeert en hoopt dat hij een permanent onderdeel van de nieuwe gemeente Goosie Beren, pardon Gooise Meren, zal worden.