De Vonk in het centrum van Bussum

De Vonk in de raad

Vanavond staat de Vonk in het centrum van Bussum op de agenda van de raadsvergadering. Het plan om de Vonk in concessie te geven wordt besproken – dat betekent dat we de Vonk voor 25 jaar ‘uitlenen’ aan een ondernemer, die het zelf moet opknappen maar verder 25 jaar lang geen huur hoeft te betalen.

Wat ons betreft een uitstekend plan. Waarom?

  • We maken het centrum van Bussum aantrekkelijker; we behouden een karakteristiek pand op een in het oog springende plek. In Bussum zijn in het verleden al zoveel mooie oude panden gesloopt en vervangen door niet altijd even fraaie nieuwbouw, dus waar we iets kunnen behouden moeten we wat ons betreft zeker doen
  • Door het pand in concessie te geven aan de ondernemer met het beste plan, kan de gemeente nog wat invloed uitoefenen op wat er in het pand komt. Als het verkocht wordt, hebben we daar geen invloed meer op. We hebben er vertrouwen in dat ondernemers die zich hiervoor inschrijven, weten waar ze aan beginnen of hier al ervaring mee hebben. Wij hoeven niet voor ondernemers te beslissen of ze hier brood in zien of niet, dat kunnen ondernemers heel goed zelf bepalen.
  • Veel partijen in de raad maken zich zorgen over de gemeente financiën. Dit plan zou betekenen dat de 1,5 miljoen die in de begroting gereserveerd staat voor het opknappen, vrij komt te vallen. Dat kunnen we dus weer aan andere dingen besteden. Ook is deze optie goedkoper dan slopen – naast de kosten voor het slopen en eventuele kosten (zoals bijvoorbeeld voor asbest) die daar nog bij komen, moet je ook met het terrein dan nog iets doen om het netjes te maken. Dat kost ook geld
  • Als over 25 jaar blijkt dat we het pand niet meer nodig hebben voor een verdiept spoor, kunnen we het altijd nog verkopen of slopen. Maar eenmaal gesloopt of verkocht, draai je dat niet zo makkelijk meer terug.

Wij zien het dus als een win-win situatie, en hopen dat dit weer een nieuwe stap in het verder verbeteren van het centrum van Bussum!

Previous Onze kandidaten voor de komende verkiezingen!

Onze socials

Contact

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Nieuwsbrief

Ons nieuws in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor de HVBNM nieuwsbrief!

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

HART voor BNM © 2021-2022. All Rights Reserved