2013 – 2017 WIJ HEBBEN NOG STEEDS HART VOOR BUSSUM, U TOCH OOK?

In de zomer 2013 is Hart voor Bussum opgericht met als belangrijkste doel: het aantrekkelijker maken van het centrum van Bussum door het vergroenen en verlevendigen van het centrum, het bouwen van woningen en een openbare tuin op het Scapinoterrein, het betrekken van klooster Mariënburg bij het centrum en een actieve krimp van het centrum om winkelleegstand in het hart van Bussum te verminderen.

Wethouder Barneveld (VVD) zette zijn onzalige plan om de Albert Heijn naar het Scapinoterrein te laten verhuizen door ondanks ruim 3000 handtekeningen en grote burgerparticipatietrajecten waarbij een overgrote meerderheid voor woningen en groen was en tegen het bijbouwen van vierkante meters winkelruimte en de verhuizing van Albert Heijn.
Gelukkig gooide de gemeenteraadsverkiezingen en de rechter roet in het eten en verdween het onzalige plan in de la.

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en hebben we een D66-wethouder die verantwoordelijk is voor het project Scapino en Ahold. Wat schetste onze verbazing: al sinds 2016 wordt er actief met Ahold gepraat over de mogelijke verhuizing. De gemeente zegt geen ‘Nee’ en zal net als bij de komst van de ‘Action’ in de Slochterenlaan door bestuurlijke nalatigheid een blijvende grote verkeers- en parkeerchaos gaan creëren op de Kerkstraat, de Landstraat en de Brinklaan.
Het college kan de verhuizing van Albert Heijn voorkomen, maar laat tot op heden geen enkel signaal hiertoe zien.
Gelukkig zijn de bewoners van het centrum opnieuw in actie gekomen. Morgen, woensdag 27 september geven ze op in het stadskantoor van Naarden om 20.00 een presentatie over het Centrum van Bussum